Beknopte informatie over de Efteling

De Efteling

De Efteling:


De Efteling is gelegen in Noord Brabant, te Kaatsheuvel. Kaatsheuvel behoort tot de gemeente Loon Op Zand. Het park is officieel geopend op 31 mei 1952 door de bedenker Anton Pieck. Het is uitgeroeid tot een attractiepark voor jong en oud en vormt een van de grootste attractieparken in Nederland. Het park is verspreid over 72 hectare grond.
De Efteling heeft al de prijs gehad voor beste park van de wereld. Er trekken jaarlijks 3 miljoen mensen naar het Themapark.

Geschiedenis van de Efteling:


De Efteling bestond vroeger enkel uit wandelpaden. Jaren later werd het uitgebouwd. Er kwam een theehuis met daaraan een speeltuin. Op 31 mei 1952 is het park geopend. De bedenker, Anton Pieck, was leraar in Bloemendaal en bedacht meerdere sprookjes. Er kwamen allerlei sprookjes bij: zoals langnek, de kleine boodschap en sneeuwwitje.
Er kwamen steeds meer mensen het park bezichtigen. Het wordt erkent als een betoverend park. De bomen, die het park omringen, geven een extra sfeer.
In 1984 haalde het 2.000.000 bezoekers, dit was een nieuw record.

De Rijken:


Het park is ingedeeld in een aantal delen, deze delen worden de Rijken genoemd.
Die rijken zijn ingedeeld om overzicht in het park te bewaren. De 6 rijken zijn:

- Marerijk: dit rijk ligt in het westen van het park, en hier bevinden zich vooral de ouderen attracties, zoals: stoomtrein, stoomcarrousel en het sprookjesbos maar ook de Villa Volta en de Droom-vlucht.
- Anderrijk: dit rijk ligt in het zuiden van het park. Dit bestaat uit het Spookslot de bobsleebaan de pirana de Panda Droom en de roeivijver.
- Reizenrijk: dit rijk ligt in het noorden van het park, tot dit deel behoren Carnaval Festival, de Pagode, de rondtocht op de bootjes en de Vogel Rok
- Ruigrijk: dit rijk ligt in het Noorden van het park. Dit is voor de oudere jeugd, in dit rijk vind je bijvoorbeeld de Python, het schommelschip en de gamehal.
- Uitrijk: dit rijk ligt in het zuidwesten van het park. Tot dit deel behoren de ingang van het park, het theater en sinds 2000 de pardoes optocht.
- Torenrijk: tot dit rijk behoren het hotel en het golfpark.

Prijzen


In 1972 kreeg de Efteling de prijs voor beste Recreatiepark van Europa, in 1992 kreeg het de prijs van beste park van de wereld en in 2005 kreeg de Efteling de prijs voor beste entertainers.