Beknopte informatie over 't Land van Ooit

  • Normale Prijs:€5
  • Openingstijden:van 09.00 tot 18.00 uur
  • Aantal attracties:31
  • Website: https://www.ooit.nl

't Land van Ooit

Het verleden in beeld


Het land van Ooit is gevestigd in Drunen. Het park is 34 hectare groot. De oprichter was Marc Taminiau, daarvoor was hij een directeur van de Efteling. De leiding van het park ligt in de handen van de familie van Marc Taminiau. De nadruk ligt vooral op het ridderthema. Er lopen veel toneelspelers in het park rond, deze ridders spelen een karakter uit het verhaal. Het motto van Het land van Ooit is: Kinderen zijn de baas. In het park is de Gouveneur is de baas van het park, Graaf Wildebras van Ooit & Gravinne Rondalia van Ooit zijn de leiders van de staat. Het park zegt dat het een land is met daarin: inwoners(ooiten), buitenlanders(nietooiten) en ridders en ridderinnen (de kinderen die het park komen bezoeken). De Lakeien zijn de ouders van de kinderen.
In 1990 ging het minder met het park, daarom heeft het een aantal attracties toegevoegd aan het park.

Faillissement


Op de 21e november van het jaar 2007 bleek dat het park voor een tweede maal een faillissement te gemoet zag komen. Echter werd een kans op herstel als nihil gezien. Op 21 december heeft de gemeente Heusden besloten alle grond te kopen. In 2008 is zijn alle overige eigendommen van het park geveild.
De voornaamste reden voor het faillisement waren de tegenvallende bezoekersaantallen en de negatieve uitspraken die over het park gedaan werden.