Beknopte informatie over Walibi World

Walibi World

Algemene Informatie:


Walibi World is een attracitepark gelegen te Biddinghuizen (gemeente Dronten). Het park ligt in de provincie Flevoland. Het heette vroeger Six Flags Holland. Walibi World wil een familiepark zijn, omdat Six Flags vele investeringen deed in attracties voor de jeugd wordt het park vooral gezien als een Thrill Park.
Het park is goed te bereiken per eigen vervoer of met het openbaar vervoer. Per openbaar vervoer is het te bereiken via centraal station Harderwijk. Er rijden pendelbussen naar Walibi World toe. Het park telt 33 attracties.

Geschiedenis:


Walibi World is geopend in 1971. Het park heette toen Flevohof. Het was een klein park, en bestond onder andere uit een: dorp met indianen, een ballebak, modeltreintjes en oldtimers.
In 1993 werd Flevohof failliet verklaard. Walibi Group nam het park over, ze veranderde het in een attractiepark. De naam veranderde van Flevohof naar Walibi Flevo. Walibi World is het eerste park dat een achtbaan had met stoeltjes die onder de rails hangen. Deze attractie heet el conder.
De mascotte van het park komt uit Australie. De kangoeroe die daar voorkomt heet Wallabie. Het lag voor de hand dat de mascotte walibi werd. De mascotte in het park is dus een kangoeroe.
In het jaar 1998 werd het park overgenomen door Premier Parks, totdat het in 2000 werd overgenomen door Six Flags. Six flags bouwde 30 nieuwe attracties, het park ging Six Flags Holland heetten. De mascotte in de Six Flags parken waren de looney tunes. Een van de kenmerken van Six Flags was dat er veel achtbanen in het park kwamen.
In 2005 is Six Flags overgenomen door Palamon Capital Partners. Walibi world is sinds 2005 weer geopend. De looney tunes zijn weer verdwenen uit het park.
In 2006 is Palamon Capital Partners overgenomen door de organisatie Greven & Cie ( compagnie des alpes. Zij zijn gericht op pretparken en vakantieparken. Greven & Cie heeft ook de parken Dolfinarium en Avonturenpark Hellendoorn.

Verschillende werelden:


1. Speedzone
2. Candian Yukon
3. France
4. Hollywood, the main street
5. Italie
6. Mexico
7. Sherwood Forest
8. Walibi Land
9. Wild Wilde West